Joomla Free Template by FatCow Hosting

De routes

Om u als deelnemer een idee te geven wat u mag verwachten volgt hier een beschrijving van de te fietsen routes. Alle routes worden op de dag zelf met duidelijke pijlen uitgezet maar ze worden ook als GPS-track aangeboden (Op de dag zelf alléén als Garmin GPX-fomaat). 

GPS service aanwezig in startlokaal.

Startlokaal 

De start van de toertochten is zondag 28 mei 2017 in Ysselsteyn - Noord Limburg. Adres: Herberg de Peel Ysselsteyn. Starttijd is tussen 08:00 en 10:00 uur.

De toertochten

145 kilometer (3 sterren NTFU klassieker)

De 145 kilometer gaat vanaf Ysselsteyn bij Wanssum de brug over om hierna de grens over te steken. Via de zogenaamde "anlieger frei" wegen gaan we in een lus ten noorden van Uedem naar Keppeln. Vanaf Keppeln gaat de tocht zuidwaarts richting Sonsbeck om hier de heuvelzone in te gaan. Door de plaatselijke bevolking ook wel liefkozend de Sonsbecker Schweiz genoemd. Na de heuvelzone gaat de tocht weer verder over verkeersarme wegen. Bij Wanssum wordt de brug nu in omgekeerde volgorde overgefietst. En na 145 kilometer bent u weer terug in Ysselsteyn.

Omdat er nogal wat vragen komen over de heuvelzone het volgende. De heuvels zijn te vergelijken met de heuvels bij "Berg en Dal". Een echt bergverzet is dan in de regel ook niet nodig.

De pauzes zijn op circa 69 en 114 km. (Beide met Horeca gelegenheid en mogelijkheid om bidons te vullen).

120 kilometer (3 sterren NTFU klassieker)

De 120 kilometer volgt grotendeels de route van de 145 kilometer maar splitst zich voor Uedem af van de 145 kilometer route. De 120 kilometer komt dus niet in het heuvelgebied en komt na ruim 60 kilometer weer samen met de 145 kilometer om vervolgens dezelfde route terug te nemen naar Ysselsteyn als de 145 kilometer. De pauzes voor de 120 km zijn op circa 60 en 90 km.

75 kilometer (3 sterren NTFU klassieker)

De 75 kilometer splitst zich net nadat de grens gepasseerd is af van de 145 en 120 kilometer route. De route neemt dus nog wel een stukje Duitsland mee. Hier is de route in 2013 volledig aangepast. De route wordt hierdoor nog afwisselender en geeft dat echte fietsvakantie in het buitenlandgevoel. Nadat we de grens weer over zijn fietsen we langs de oever van de Maas. De route is dan al weer enkele kilometers hetzelfde als bij de 145 en 120 kilometer. De pauzeplaats is op 45 km.

35 en 45 km ATB-tocht 

De ATB-route gaat door de bosrijke omgeving van Ysselsteyn over voornamelijk onverharde paden. 

Organisatie

Tourclub Ysselsteyn

expertdeurne houbensteyn-website2015 Rabobank-website2015 vitelia-website2015 wynen bouw